Meta, voorheen bekend als Facebook, duikt opnieuw in de wereld van cryptomunten met een nieuwe focus op stablecoins. Na het falen van het ambitieuze Diem-project drie jaar geleden, is het bedrijf nu in gesprek met verschillende belangrijke spelers in de sector om stablecoins te integreren in zijn platforms. Dit markeert mogelijk een hernieuwde belangstelling van traditionele bedrijven voor digitale activa, en onderstreept de groeiende vraag naar innovatieve betaaloplossingen.
Drie jaar na de mislukking van het Diem-project, is Meta opnieuw in gesprek over de integratie van stablecoins in zijn platformen. Deze gesprekken zijn gericht op het verbeteren van betalingsmogelijkheden, vooral voor internationale transacties. Dit ontwikkeling is een aanwijzing voor de hernieuwde interesse van traditionele bedrijven in digitale activa.
Para leer Heeft Bitcoin nog kans om x100 te gaan? Ontdek de ‘Saylor Cyclus’ van BTC
Conclusie #
De ontwikkeling van de stablecoins sector zal alleen maar toenemen, en Meta lijkt vastbesloten om een rol te spelen in deze groeiende markt.
Een slimme strategie van Meta #
Meta heeft eerder dit jaar contact gezocht met crypto-infrastructuurbedrijven, volgens bronnen dichtbij het dossier. De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium, maar richten zich op een belangrijk kenmerk van stablecoins: de mogelijkheid om wereldwijd te betalen zonder de hoge kosten die met kaartbetalingen gepaard gaan.
Een sectorleider vertelde aan Fortune dat Meta momenteel in een leerfase zit. Het bedrijf zou waarschijnlijk onafhankelijk zijn van het type gebruikte stablecoin, en mogelijk niet gebonden zijn aan één enkele uitgever zoals de USDC van Circle.
Om deze nieuwe koers te stimuleren, heeft Meta in januari Ginger Baker aangenomen als product vicepresident. Baker, een voormalige leider van fintechbedrijf Plaid, speelt een centrale rol in deze nieuwe verkenning.
Para leer Vietnam legalise cryptovaluta met een baanbrekende wet
Met de huidige situatie van de stablecoin-markt lijkt het een goed moment voor Meta om zijn achterstand ten opzichte van concurrenten in te halen, vooral nu traditionele financiële instellingen zoals Mastercard, Visa en Fidelity ook actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van stablecoins.
Terwijl Meta zich voorbereidt om de wereld van stablecoins te betreden, zijn andere bedrijven zoals PayPal al bezig met het aanbieden van aantrekkelijke rendementsopties op hun stablecoin, zoals de PYUSD, om de adoptie te stimuleren.